1 15
Ανακοινώσεις - Νέα του Σχολείου Δράσεις - Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες

«Λαζαρίνες 2024» 2η θέση στο τραγούδι για το σχολείο μας !

1 15

«Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη γιορτή «Λαζαρίνες 2024». Η διοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων, της Α/θμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Φίλων  Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων ξεκίνησε περίπου ώρα: 08:45 και ολοκληρώθηκε μετά το μεσημέρι.

Οι Λαζαρίνες συμμετείχαν είτε ατομικά, είτε ομαδικά έχοντας καλάθια κατασκευασμένα με φυσικά υλικά (ψάθα, καλάμι) και στολισμένα με φυσικά λουλούδια και τραγουδώντας ένα από τα παραδοσιακά κάλαντα της εορτής του «Λαζάρου» στον τόπο μας. Σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν παραδοσιακά φιλέματα και ενθύμια συμμετοχής.  Τα βραβεία κατηγοριοποιούνται ανά ομαδικές και ατομικές συμμετοχές.

Σε αυτή τη διοργάνωση μετείχαν μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Τρικκαίων, τηρώντας και εμπλουτίζοντας το έθιμο της «Λαζαρίνας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης»»

Το σχολείο μας συμμετείχει στις «Λαζαρίνες 2024» με τα κορίτσια των Β1 και Β2 τάξεων τα οποία θα συνοδεύουν οι Δασκάλες: ΚΕΛΤΣΙΔΟΥ Βούλα και ΜΠΑΛΑΦΑ Λίτσα. Προετοιμασία τραγουδιού: Εκπ/κός Μουσικής: ΚΥΡΙΤΣΗ Λαμπρινή.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του διαγωνισμού, οι τάξεις του Σχολείου μας: Β1 και Β2 κέρδισαν άξια τη δεύτερη θέση στο τραγούδι. Μπράβο στις μικρές Λαζαρίνες μας !!

Πηγή: https://www.trikalaerevna.gr/