2
Ανακοινώσεις - Νέα του Σχολείου Δ΄ ΤΑΞΗ Δράσεις - Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες Ε΄ ΤΑΞΗ - Ε1 ΤΜΗΜΑ Ε΄ ΤΑΞΗ - Ε2 ΤΜΗΜΑ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ

Ενημερωτική διάλεξη από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. Σχολικός εκφοβισμός, σχολική βία, cyberbullying.

1 2

Εισηγητής ο Κος Καταραχιάς Ευάγγελος – Βασίλειος

Οι μαθήτριες/ές των Δ΄, Ε’1 , Ε’2 και ΣΤ τάξεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου, την Παρασκευή 8η του Μαρτίου 2024, στα πλαίσια της εβδομάδας αφιερωμένης σε δράσεις ενημέρωσης σε θέματα σχολικής βίας, σχολικού εκφοβισμού, κυβερνοεκφοβισμού, παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα, κατανοητή, κατατοπιστική και στοχευμένη στην ηλικία των μικρών μας μαθητών/τριών, ενημερωτική διάλεξη – εισήγηση που οργάνωσε και παρουσίασε η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων με εισηγητή τον Κο Καταραχιά Ευάγγελο – Βασίλειο. Αναπτύχθηκαν θέματα και έγινε προβολή video’s, σχετικά:

Με τον σχολικό εκφοβισμό ως επαναλαμβανόμενη επιθετική συμπεριφορά ενός ή περισσότερων παιδιών προς ένα άλλο παιδί, με σκοπό να το βλάψουν ή να το πληγώσουν και η οποία μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως:

  • Σωματική βία: χτυπήματα, κλοτσιές, σπρωξιές
  • Λεκτική βία: ειρωνεία, προσβολές, βρισιές
  • Ψυχολογική βία: απειλές, εκφοβισμός, αποκλεισμός
  • Κοινωνικός εκφοβισμός: διάδοση φημών, ψευδών, ή προσβολών
  • Cyberbullying: εκφοβισμός μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου: το cyberbullying είναι η χρήση ψηφιακών μέσων για τον εκφοβισμό, την παρενόχληση ή τη δίωξη ενός άλλου ατόμου. Μπορεί να περιλαμβάνει:
  • Κακόβουλα μηνύματα: SMS, emails, μηνύματα σε social media
  • Υποτιμητικά σχόλια: σε ιστολόγια, forums, ή social media
  • Διαμοιρασμός προσωπικών φωτογραφιών ή βίντεο: χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου
  • Δημιουργία ψεύτικων προφίλ: για να εκφοβίσουν ή να γελοιοποιήσουν το θύμα. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και ο Κος Καταραχιάς με υπομονή και επιστημονικά τεκμηριωμένες τοποθετήσεις, απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων και αποριών των μικρών μαθητριών/μαθητών του σχολείου μας. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του Σχολείου, ευχαριστούν την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και προσωπικά τον Κο Καταραχιά Ευάγγελο – Βασίλειο, για την πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση. Όλοι μας, μαθητές και όσοι εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε την ενημερωτική εκδήλωση, σίγουρα αποχωρήσαμε πλουσιότεροι σε γνώσεις γύρω από τα θέματα που αφορούν τον σχολικό εκφοβισμό, τη σχολική βία και το cyberbullying.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ του ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ενημερωθείτε για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο στο https://www.cyberkid.gov.gr και στο https://cyberalert.gr. Για άμεση ενημέρωση που αφορά θέματα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ακολουθήστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: https://www.facebook.com/cyberkid.gov.gr/ Πηγή: https://www.astynomia.gr/