1 2
Ανακοινώσεις - Νέα του Σχολείου Γενικά

Ευχόμαστε ολόψυχα στα «πρωτάκια», αλλά και στους γονείς τους δύναμη, αντοχές, καλό ξεκίνημα και καλή σχολική χρονιά 2023-2024 !

1 3

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι πάντα ιδιαίτερη. Τα πρωτάκια έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το σχολικό περιβάλλον, τους συμμαθητές τον Διευθυντή του Σχολείου, τους/τις δασκάλους/λες τους, τους χώρους, το περιβάλλον. Τα συναισθήματα πολλά και ποικίλα, με την χαρά και τον ενθουσιασμό βέβαια να υπερισχύουν. Το παιδί σας είναι πια έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο της γνώσης και να δημιουργήσει αναμνήσεις που θα το ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής του. Δική σας δουλειά είναι να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί στη νέα του καθημερινότητα και τις καινούργιες απαιτήσεις του Δημοτικού. Μια διαδικασία που μπορεί να γίνει σαφώς ευκολότερη, αν έχετε τα συναισθήματά σας ανοιχτά στα δικά του συναισθήματά και προετοιμάσετε το παιδί σας καταλλήλως σε συνεργασία με το σχολείο. Επίσης υποχρέωσή σας είναι να ενημερώστε το σχολείο – Διευθυντή και Δασκάλα της τάξης – για οτιδήποτε θεωρείτε εσείς απαραίτητο να γνωρίζει το σχολείο. Η Διεύθυνση του σχολείου τηρεί πάντοτε το απόρρητο και τη διαφύλαξη τω προσωπικών δεδομένων…

Αποφεύγουμε εκφράσεις του τύπου «…για να δούμε τι θα κάνεις τώρα…», «…τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…», «…τέρμα τα ψέματα…» κι άλλα τέτοια …χαριτωμένα! (Για εμάς είναι χαριτωμένα. Για τα παιδιά…!).

Σημαντικό: Την 1η εβδομάδα τουλάχιστον, δε φεύγουμε από τους χώρους έξω από το σχολείο χωρίς να το καταλάβει το παιδί. Δηλαδή δεν το σκάμε… Αν συναντήσουμε έντονες διαμαρτυρίες, κλάμα κ.λπ., αφήνουμε διακριτικά στον/στην εκπαιδευτικό να το χειριστεί. Έχει την εμπειρία να το κάνει. Εμείς φεύγουμε ως κύριοι/κυρίες.

Μη ξεχνάτε και μην υποτιμάται τον παράγοντα ύπνο! Θα πρέπει να ξέρουμε πως σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες, ένα παιδί ηλικίας 5-10 ετών χρειάζεται καθημερινά 10 με 11 ώρες ύπνου συνολικά. Για παιδιά ηλικίας 10-17 οι ώρες είναι 8,5 με 9,25 αντίστοιχα. Αν λοιπόν διαπιστώσουμε στην πορεία του έτους κόπωση, απροθυμία, «γκρίνια», ας αναρωτηθούμε πρώτα απ’ όλα αν το παιδί μας κοιμάται τόσο όσο πρέπει.

Την ώρα της παραλαβής (σχόλασμα) πρέπει να είμαστε στην ώρα μας ή νωρίτερα στο έξω από τον χώρο του σχολείου, ώστε το παιδί, μόλις βγει από την αίθουσα κατευθυνόμενο προς την έξοδο, να δει αμέσως τον μπαμπά ή τη μαμά του ή άλλο οικείο πρόσωπο και να νιώσει ασφάλεια.

Τέλος ενημερωθείτε και διαβάστε τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του 11 Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, που μόλις επικαιροποιηθεί για το σχολ. έτος 2023/2024 και φέρει τις υπογραφές της Πολιτείας, θα σας αποσταλεί στα mail σας.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ του ΣΧΟΛΕΙΟΥ