1 1
Αθλητικές Δράσεις Ανακοινώσεις - Νέα του Σχολείου Βιβλιοθήκη του Σχολείου Γενικά Εκπαιδευτικά προγράμματα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Από τη νέα σχολική χρονιά δυο προγράμματα με σκάκι για τους μαθητές

2

Ένταξη του σκακιού στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Δημοτικού Σχολείου.

Σκάκι, ένα παιχνίδι στρατηγικής και Μαθηματικών, ένα παιχνίδι για όλους! – Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Ένα παιχνίδι στρατηγικής που αφορά μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου – Μια απόπειρα παιδαγωγικής αξιοποίησης του σκακιού με στόχο την καλλιέργεια και ανάπτυξη των δεξιοτήτων του νου, όπως επίσης την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της ενεργού εμπλοκής των μαθητών και μαθητριών του κάθε σχολικού τμήματος.

Το 1ο πρόγραμμα με κωδικό 553 έχει τίτλο ΄΄Σκάκι και φαντασία΄΄ και αφορά μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου, Α΄ και Β΄ Δημοτικού.
Το 2ο έχει κωδικό 552 με τίτλο “Σκάκι, ένα παιχνίδι στρατηγικής και Μαθηματικών, ένα παιχνίδι για όλους!” και αφορά μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού σχολείου.
Μπορεί δε όποιος ή όποια θέλει να τα δει στα εξής σημεία της ηλεκτρονικής σελίδας του ΙΕΠ : https://rb.gy/6tq7j και https://rb.gy/o7ub

(Ελεύθερη λήψη και ανάρτηση φωτογραφιών από: https://www.pexels.com/el-gr/, Πηγή: ΙΕΠ, Ένωση Δ/ντών-Δ/τριών Δημ. Σχολ. Ελλάδας)